ZES JEUGDSPELERS VV HOOGEZAND VASTGELEGD DOOR FC EMMEN EN FC GRONINGEN.

6 juni 2023 12:00

Voetbalvereniging Hoogezand stond het afgelopen seizoen wederom behoorlijk in de belangstelling van de scouts van diverse profclubs (BVO’s). Dit resulteerde er in dat maar liefst tien spelers van vv Hoogezand stageplekken kregen aangeboden bij FC Groningen en FC Emmen.

De meeste spelers liepen dit seizoen stage bij FC Emmen. Van de verschillende stagelopers kregen maar liefst zes spelers een contract voor komend seizoen aangeboden. Mohamed Saleh, die dit jaar uitkwam in de JO13-1, maakt de overstap naar de JO13 van FC Emmen. Deze week nog kreeg Ree-Gion Vos uit de JO10-1 te horen dat hij volgend seizoen in de JO11 van FC Emmen mag uitkomen.

Van de huidige JO11-1 selectie van Hoogezand mogen maar liefst 4 spelers een overstap maken naar een BVO. FC Groningen besloot om twee spelers vast te leggen voor haar JO12 komend seizoen, te weten Mehmed Akçay en Genayron Soleana. Daarnaast vertrekken Jens Bijlholt en Maurits Scheffers naar de JO12 van FC Emmen. Deze vier jongens hebben

Voor vv Hoogezand is het uniek dat zoveel spelers in een seizoen worden vastgelegd. De afgelopen twee jaren vertrokken er telkens drie spelers naar BVOs. De verdubbeling van dit seizoen bevestigt dat er veel kwaliteit rondloopt bij Hoogezand. VV Hoogezand is ondanks het verlies van zoveel talent, ontzettend trots op de stap die haar pupillen gaan maken en wenst hen alle succes toe.